Nyitva vagyunk! Hétfő este 22:00 óráig fogadjuk a rendeléseket a július 10.-ai csütörtöki kiszállításhoz! Köszönjük!

Zsámboki Biokert
Zsámboki Biokert
  • Kategóriák
    • Teljes választékunk 
    • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
    • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
    • Bio Lisztek & Gabonák 
    • Bio Fűszerek & teák 
    • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
    • Bio Lekvárok & mézek 
    • Bio Olajok 
    • Bio Szószok & öntetek 
    • Könyvek 
  • Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Vissza
Hagyma bhajis joghurttal
Arnóth Katalin

Hagyma bhajis joghurttal

Már nagyon untuk az ugyanolyan ízeket a mindennapokban. Valami másra, szokatlanra vágytunk. (Legalábbis Matthew biztos!) Mit csináljon a feleség? Hm...

Amikor Angliában éltünk, akkor sokszor ettünk indiai kaját, és ránk maradt sok eladhatatlan vöröshagyma is így a szezonja végén, amit valahogy fel kellett használnunk. Így alakult, hogy hagyma bhajit csináltunk. A bbc Good Food receptje alapján inspirálódtunk ennek elkészítésére. Lányunk mondta, hogy olyan, mintha étteremben ettünk volna!

Hozzávalók:

kb 0.7 kg vöröshagyma hámozva, felszeletelve

300g liszt

2 db tojás (kihagyható)

víz

kis só

garam masala

curry

0.4 l napraforgóolaj

A szószhoz joghurt, mentalevél és fokhagyma

A felszeletelt hagymát áztassuk be egy nagy tál vízben.

A lisztet a két tojással, sóval, garam massalával és curry-vel keverjük össze, fokozatosan hozzáadva a vizet. Botmixerrel keverjük teljesen simára. Addig adjunk hozzá vizet, amíg egy sűrű, de folyékony tesztát nem kapunk. Öntsük le a vöröshagymáről a vizet és

keverjük jól el a tésztában. Hevítsük fel a napraforgóolajat egy kisebb, magas falú edényben. Amint elég forró lesz az olaj, tegyük bele hagymakeverék gombócokat egy evőkanállal. (Nagyon óvatosan, mert kifröcsennhet a forró olaj!) Süssük aranybarnára. Addig ismételjük, míg el nem fogy a hagymakeverék.

A szószhoz a joghurtba szórjuk bele a friss, apróra vágott mentaleveleket és pár gerezd fokhagymát és sót. Jól keverjük össze. Ebbe koriandert, petrezselymet vagy zsályát is tehetünk a menta helyett.

Egy nagy adag salimix-szel tálaljuk.

Jó étvágyat!

(a burgonya a képen még az előző étkezésből maradt, azért nincs a recepten)

Vissza
Oldaltérkép

Nyitóoldal

Termékek

Átvevőpontok listája

GYIK

Doboz előfizetés

Házhozszállítás

Segítség a rendeléshez

Zsámboki Biokert honlapja

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Naspolyafa Kft
  • 2116 Zsámbok, Szent László u. 56
  • +36-30/072-3303
  • info@zsambokibiokert.hu
  • facebook

  • pinterest

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Feliratkozás
borgun_hu
Paylike
  • Teljes választékunk 
  • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
  • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
  • Bio Lisztek & Gabonák 
  • Bio Fűszerek & teák 
  • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
  • Bio Lekvárok & mézek 
  • Bio Olajok 
  • Bio Szószok & öntetek 
  • Könyvek 
  • Tudnivalók
    Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.