Nyitva vagyunk! Hétfő este 22:00 óráig fogadjuk a rendeléseket a július 10.-ai csütörtöki kiszállításhoz! Köszönjük!

Zsámboki Biokert
Zsámboki Biokert
  • Kategóriák
    • Teljes választékunk 
    • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
    • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
    • Bio Lisztek & Gabonák 
    • Bio Fűszerek & teák 
    • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
    • Bio Lekvárok & mézek 
    • Bio Olajok 
    • Bio Szószok & öntetek 
    • Könyvek 
  • Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Vissza
Hokkaido krémleves
Szept 21
2024
14:15
Arnóth Katalin
2024.09.21 14:15
Szept 21
2024
14:15

Hokkaido krémleves

Igazi őszi finomság a hűvös estékre!

Összetevők:

1 Hokkaido sütőtök (a héja maradjon meg)

1 lilahagyma

1 piros chili (ha szeretjük csípősen)

2 doboz paradicsompüré (2x140 g / 2x5 oz)

1-2 közepes méretű burgonya

1 póréhagyma

1 petrezselyemgyökér

1,5 l csirkealaplé (6 csésze) - opcionális

2 evőkanál citromlé

2 evőkanál almaecet (elhagyható)

1 teáskanál cukor - opcionális

1 teáskanál szárított kakukkfű

1 teáskanál paprika

2-3 teáskanál só

2,5 dl tejszín (1 csésze) - opcionális

Elkészítés:

Az összes zöldséget megtisztítjuk, és durvára vágjuk; a hokkaidót kettévágjuk, a magokat kanállal eltávolítjuk. A hokkaidót durvára vágjuk úgy, hogy a héja rajta maradjon. A magokat tegyük félre.

Tisztítsuk meg a magokat durván, és 200 C fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük, vagy amíg ropogósra sül. Később feltétként használjuk fel őket.

Egy nagy serpenyőben; melegítsünk fel egy kis növényi olajat, és pirítsuk meg a piros chilit, a paradicsompürét és a hagymát néhány percig.

Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tejszínt.

Hagyjuk az egészet közepes lángon párolódni/főni, amíg a sütőtök és a burgonya megpuhul. Ez körülbelül 30-40 perc.

Botmixerrel turmixoljuk az összes hozzávalót szép sima levessé.

Alacsony hőfokon adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük bele a levesbe. Ez opcionális, enélkül is nagyon finom lesz a leves.

A pirított tökmaggal tálaljuk!

Forrás: https://nordicfoodliving.com/spicy-hokkaido-soup/#google_vignette

 

Vissza
Oldaltérkép

Nyitóoldal

Termékek

Átvevőpontok listája

GYIK

Doboz előfizetés

Házhozszállítás

Segítség a rendeléshez

Zsámboki Biokert honlapja

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Naspolyafa Kft
  • 2116 Zsámbok, Szent László u. 56
  • +36-30/072-3303
  • info@zsambokibiokert.hu
  • facebook

  • pinterest

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Feliratkozás
borgun_hu
Paylike
  • Teljes választékunk 
  • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
  • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
  • Bio Lisztek & Gabonák 
  • Bio Fűszerek & teák 
  • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
  • Bio Lekvárok & mézek 
  • Bio Olajok 
  • Bio Szószok & öntetek 
  • Könyvek 
  • Tudnivalók
    Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.