Nyitva vagyunk! Hétfő este 22:00 óráig fogadjuk a rendeléseket a június 12.-ei csütörtöki kiszállításhoz! Köszönjük!

Zsámboki Biokert
Zsámboki Biokert
  • Kategóriák
    • Teljes választékunk 
    • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
    • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
    • Bio Lisztek & Gabonák 
    • Bio Fűszerek & teák 
    • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
    • Bio Lekvárok & mézek 
    • Bio Olajok 
    • Bio Szószok & öntetek 
    • Könyvek 
  • Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Vissza
Bemutatkozik Marcell, a fermentor
Nov 16
2024
18:42
Matthew Hayes
2024.11.16 18:42
Nov 16
2024
18:42

Bemutatkozik Marcell, a fermentor

Márton Csaba Marcell vagyok, cukrász, szakács, szociológus, fermentor. Az erjesztés mindig is része volt az életemnek, gyerekkorom óta kedvenc ételeim a töltött káposzta és a kovászos uborka.

Azóta kitárult számomra a világ, több tucat, lényegesen különböző erjesztményt kóstoltam és tanultam meg készíteni, az erdélyi tormás uborkától kezdve a magyar házi mizókon keresztül, a koreai kimcsin át a japán umebosiig, minden erjesztett ételt kipróbáltam, kikutattam. Ezzel szakszerűen öt éve foglalkozom, több konyhát vezetve volt lehetőségem kísérleteimet megosztani vendégeimmel is. Fermentációs tanfolyamokat két éve tartok, ezen idő alatt több száz emberrel osztottam meg az erjesztett ételek iránti mély lelkesedésem és szeretetem.

A kimcsi (김치) koreai konyha legismertebb fermentált étele. Nevének jelentése: alámerített zöldségek. Csak Koreában ezer féle varriációban létezik. Eredete az ősidőkbe nyúlik vissza, első említése Kr.e. 54-ből való. Az elmúlt pár évtizedben elindult világhódító útjára, most már a világ bármely pontján találkozhatunk különböző, a helyi szokásokat és alapanyagokat tükröző kimcsikkel. Legfőbb alapanyag a kínai kel. Ezen kívül kerülhet bele csili, gyömbér, fokhagyma, jégcsapretek, szójaszósz, alga, halszósz, bébipolip, élő garnéla, répa, osztrigaszósz, újhagyma és sok minden más is.

A tanfolyam során a résztvevőkkel megismerkedünk a fermentáció alapjaival, majd közösen elkészítünk egy adag vegán kimcsit, amit mindenki saját ízlésének megfelelően ízesíthet és vihet haza. A résztvétel jelentkezéshez kötött. Kérjük, hozzanak magukkal két, legalább fél literes, jól záródó befőttesüveget, konyhai kötényt és egy éles kést is.

 

Forrás: Márton Csaba Marcell

Vissza
Oldaltérkép

Nyitóoldal

Termékek

Átvevőpontok listája

GYIK

Doboz előfizetés

Házhozszállítás

Segítség a rendeléshez

Zsámboki Biokert honlapja

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Naspolyafa Kft
  • 2116 Zsámbok, Szent László u. 56
  • +36-30/072-3303
  • info@zsambokibiokert.hu
  • facebook

  • pinterest

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Feliratkozás
borgun_hu
Paylike
  • Teljes választékunk 
  • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
  • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
  • Bio Lisztek & Gabonák 
  • Bio Fűszerek & teák 
  • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
  • Bio Lekvárok & mézek 
  • Bio Olajok 
  • Bio Szószok & öntetek 
  • Könyvek 
  • Tudnivalók
    Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.