Nyitva vagyunk! Hétfő este 22:00 óráig fogadjuk a rendeléseket a július 10.-ai csütörtöki kiszállításhoz! Köszönjük!

Zsámboki Biokert
Zsámboki Biokert
  • Kategóriák
    • Teljes választékunk 
    • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
    • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
    • Bio Lisztek & Gabonák 
    • Bio Fűszerek & teák 
    • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
    • Bio Lekvárok & mézek 
    • Bio Olajok 
    • Bio Szószok & öntetek 
    • Könyvek 
  • Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Vissza
Édeskömény receptek
Jún 29
2025
11:13
Arnóth Katalin
2025.06.29 11:13
Jún 29
2025
11:13

Édeskömény receptek

Négyféle egyszerű édeskömény receptet ajánlunk figyelmetekbe, reméljük, valamelyik elnyeri tetszésetek! Jó étvágyat!

1. Sült édeskömény

  • A negyedelt gumókat olívaolajjal, sóval és borssal forgassuk alaposan össze.
  • Terítsük sütőpapírral bélelt tepsire, süssük kb. 200 °C-on 25–30 percig, amíg megpuhul és karamellizálódik.
  • Megszórhatjuk reszelt parmezánnal illetve facsarhatunk rá egy kis citromlevet.

2. Grillezett édeskömény

  • Előfőzzük vagy pároljuk a gumókat kb. 10 percig, majd lecsöpögtetjük és lehűtjük.
  • Vágjuk cikkelyekre, megkenjük olajjal, közepesen magas hőfokon grillezzük (sütő grill funckiója is tökéletesen megfelel erre) 10–15 percig.
  • Frissen facsart citrom- vagy narancslével tálaljuk.

3. Párolt édeskömény

  • A gumót vékony szeletekre vágjuk, kevés fokhagymával és hagymával megpirítjuk.
  • Felöntjük kb. ½ csésze alaplével, lefedve alacsony hőfokon pároljuk, amíg megpuhul (5–10 perc).
  • Lefedés nélkül a levet kissé beforraljuk, majd ecettel, sóval, borssal ízesítjük.

4. Tejben sült édeskömény (hagyományos olasz recept)

  • Ez a gazdag étel Alessandra Zecchini firenzei receptje alapján készül:
  • Az édesköményt tejben lassú tűzön puhára főzzük (kb. 30 perc).
  • Rétegezzük (lehetőleg lasagnelapokkal), öntsük le egy fehér szósszal (a főzőtejből vajjal, liszttel és szerecsendióval készült besamel) és szórjunk rá parmezánt.
  • Süssük 180 °C-on kb. 30 percig, amíg buborékos és aranybarna nem lesz.
Vissza
Oldaltérkép

Nyitóoldal

Termékek

Átvevőpontok listája

GYIK

Doboz előfizetés

Házhozszállítás

Segítség a rendeléshez

Zsámboki Biokert honlapja

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Naspolyafa Kft
  • 2116 Zsámbok, Szent László u. 56
  • +36-30/072-3303
  • info@zsambokibiokert.hu
  • facebook

  • pinterest

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Feliratkozás
borgun_hu
Paylike
  • Teljes választékunk 
  • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
  • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
  • Bio Lisztek & Gabonák 
  • Bio Fűszerek & teák 
  • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
  • Bio Lekvárok & mézek 
  • Bio Olajok 
  • Bio Szószok & öntetek 
  • Könyvek 
  • Tudnivalók
    Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.