Nyitva vagyunk! Hétfő este 22:00 óráig fogadjuk a rendeléseket a július 10.-ai csütörtöki kiszállításhoz! Köszönjük!

Zsámboki Biokert
Zsámboki Biokert
  • Kategóriák
    • Teljes választékunk 
    • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
    • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
    • Bio Lisztek & Gabonák 
    • Bio Fűszerek & teák 
    • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
    • Bio Lekvárok & mézek 
    • Bio Olajok 
    • Bio Szószok & öntetek 
    • Könyvek 
  • Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Vissza
Gombás rakott kínai kel
Febr 18
2025
15:15
Arnóth Katalin
2025.02.18 15:15
Febr 18
2025
15:15

Gombás rakott kínai kel

Összetevők:

1 fej kínai kel

50 dkg csiperkegomba

20 dkg barnarizs

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db paradicsom

450 g tejföl

1 db tojás

ételízesítő ízlés szerint

fűszerpaprika ízlés szerint

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

2 ek olívaolaj

1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Tedd fel a kínai kel főzővizét a 2 kanál ételízesítővel, főzd benne 10 percig, ezután szűrd le.

Kis lángon, kevés sóval tedd fel főni a rizst.

2 evőkanálnyi olajon párold meg a felkockázott vöröshagymát, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot.

Amikor a paradicsom kevés levet ereszt, add hozzá a zúzott fokhagymát, hintsd meg az őrölt paprikával, keverd át alaposan, add hozzá a vékonyra szeletelt gombát, majd sózd, borsozd.

Öntsd fel kevés (1,5- 2 dl) vízzel, és fedő alatt főzd, amíg a gomba megpuhul.

Keverd el a megfőtt rizst a gombapörkölttel, és fedő alatt hagyd pihenni 10 percet, így felszívja a pörkölt levét.

Olajozd, vagy vajazd ki a sütőtálat, és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

A lecsöpögtetett kellevelek felével béleld ki a tál alját (érdemes alulra a kevésbé szép leveleket elhasználni). Töltsd meg a rizses pörkölttel, majd borítsd be a maradék levelekkel.

Keverd össze a tejfölt a tojással. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítsd, majd egyenletesen kend rá a levelekre.

Süsd amíg a tojásos tejföl aranybarnára sül.

Vissza
Oldaltérkép

Nyitóoldal

Termékek

Átvevőpontok listája

GYIK

Doboz előfizetés

Házhozszállítás

Segítség a rendeléshez

Zsámboki Biokert honlapja

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Naspolyafa Kft
  • 2116 Zsámbok, Szent László u. 56
  • +36-30/072-3303
  • info@zsambokibiokert.hu
  • facebook

  • pinterest

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Feliratkozás
borgun_hu
Paylike
  • Teljes választékunk 
  • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
  • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
  • Bio Lisztek & Gabonák 
  • Bio Fűszerek & teák 
  • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
  • Bio Lekvárok & mézek 
  • Bio Olajok 
  • Bio Szószok & öntetek 
  • Könyvek 
  • Tudnivalók
    Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.