Nyitva vagyunk! Hétfő este 22:00 óráig fogadjuk a rendeléseket a július 10.-ai csütörtöki kiszállításhoz! Köszönjük!

Zsámboki Biokert
Zsámboki Biokert
  • Kategóriák
    • Teljes választékunk 
    • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
    • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
    • Bio Lisztek & Gabonák 
    • Bio Fűszerek & teák 
    • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
    • Bio Lekvárok & mézek 
    • Bio Olajok 
    • Bio Szószok & öntetek 
    • Könyvek 
  • Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Vissza
Nagyon finom főzelék
Febr 18
2025
14:42
Arnóth Katalin
2025.02.18 14:42
Febr 18
2025
14:42

Nagyon finom főzelék

Gyerekkorunk óta nem ettünk finomfőzeléket, mert szörnyű emlékeink vannak a menzás változatról. Most viszont adta magát az ötlet: hirtelen tele lett a hűtő friss zsenge répával, karalábéval és épp terem a kertben a zöldborsó is. Sikerült is mindent rossz emléket felülírni, sőt még a kedvenc főzelékeink közé is bekerült ez a változat. Ismét bizonyítást nyert kedvenc mondásunk: Nincs rossz étel, csak rossz alapanyag!

Hozzávalók:

2 csokor zsenge sárgarépa

40 dkg friss zöldborsó

1 db zsenge karalábé

3 db közepes főzőhagyma

2 fej friss fokhagyma (vagy 2 gerezd)

Fél csokor friss kapor vagy petrezselyemzöld

2-3 ek teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt

2 dl zabtejszín vagy tejszín

Só, bors, bio ételízesítő

2 ek napraforgó olaj

Tisztítsd meg a zöldségeket: a sárgarépát kapargasd meg, a karalábét hámozd, a zöldborsót pucold meg.

Kis kockákra vágd fel a répát és a karalábét. Aprítsd fel a kaprot.

Aprítsd fel a főzőhagymát és közepes lángon dinszteld egy olyan lábosban, amiben nem ragad le.

Ha a hagyma megüvegesedett, add hozzá a kapor felét és a sárgarépát és gyakran kevergetve pirítsd egy pár percig. Add hozzá a karalábét és a zöldborsót, a zúzott fokhagymát, a sót,borsot és az ételízesítőt.

Öntsd fel 3 dl vízzel és forrald, amíg a zöldségek megpuhulnak, de nem túl puhák.

A főzőléből merj ki egy merőkanál vizet és keverd el benne csomómentesen a lisztet.

Higítsd fel a rántást a zabtejszínnel és keverd a zöldségekhez. Keverd hozzá a maradék kaprot és rottyants egyet rajta.

Zöldségfasírttal, tükörtojással vagy sült hússal tálald.

Vissza
Oldaltérkép

Nyitóoldal

Termékek

Átvevőpontok listája

GYIK

Doboz előfizetés

Házhozszállítás

Segítség a rendeléshez

Zsámboki Biokert honlapja

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Naspolyafa Kft
  • 2116 Zsámbok, Szent László u. 56
  • +36-30/072-3303
  • info@zsambokibiokert.hu
  • facebook

  • pinterest

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Feliratkozás
borgun_hu
Paylike
  • Teljes választékunk 
  • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
  • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
  • Bio Lisztek & Gabonák 
  • Bio Fűszerek & teák 
  • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
  • Bio Lekvárok & mézek 
  • Bio Olajok 
  • Bio Szószok & öntetek 
  • Könyvek 
  • Tudnivalók
    Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.