(For English see below)
Hozzávalók:
1 kg - másfél kg vörös- és édes fehérhagyma vegyesen
1 cs zsálya
5-7 gerezd fokhagyma
olívaolaj, só
Hámozzuk és szeleteljük fel a hagymákat, egy kis olajon pirítsuk meg. Ideális egy magasfalú vasedény erre. Fedjük le. Időnként kevergessük meg, hogy ne égjen oda a hagyma. Amint elkezd pirulni, üvegessé válni, adjunk hozzá forró vizet. Hagyjuk forrni alacsony lángon 1-2 órát. Félúton adjuk hozzá a fokhagymát és az apróra vágott zsályát, sózzuk meg - ha szükséges adjunk még hozzá vizet is. Akkor lesz jó a leves, amikor már sűrűbb és a víz is ízes, nem vízízű. Pirítóssal, reszelt sajttal ideális.
Jó étvágyat!
U.I.: Ne dobjátok ki a hagymahéjat, megtisztítva teát lehet belőle készíteni, ami gyógyító hatással bír.
U.I.: A leveshez mindig lehet hozzáadni batátát, burgonyát, hogy laktatóbb legyen.
Ingredients:
1 kg - másfél kg red and sweet white onions mixed
1 bun of sage
5-7 cloves of garlic
olive oil and salt
Peel and slice onions and fry them in a little oil. A high-rimmed ironpan is perfect for this. Put lid on. Stir occasionally to avoid burning. Once the onions get clear and start to toast, add boiling water to it. Put lid on and cook on low heat for an hour or two. Add garlic and sage and salt halfway through and add water if needed. Soup is ready when thicker and the water is also flavoursome, doesn't taste of water any more. It is best served with toast and grated cheese.
Enjoy!
P. S.: Don't throw away the onion peels - if washed you can make tea out of it which is perfect for many alimonies.
P.S: You can always add some potatoes, sweet potatoes for a more hearty meal.
Commentaires