(For English, see below)
Összetevők:
téli gyökérzöldségek vegyesen (mindenből pár darab), pélául répa, zeller, lilahagyma, burgonya, lilakáposzta, pasztinák, petrezselyemgyökér
só, olaj
fűszerpaprika bőségesen
pár gerezd fokhagyma
Vágjunk apróra mindent. Először a burgonyát tegyük fel főzni egy kis sós, forró vízben. Amint kezd egy kcsit megpuhulni, adjuk hozzá az összes maradék zöldséget és fedjük le. Időnként kevergessük meg. Amikor már a zöldségek is kezdenek puhulni, akkor adjunk hozzá bőségesen fűszerpaprikát és nyomjuk bele a fokhagymát is. Főzzük, míg minden puha nem lett és jó bográcsos, táborozós illat nem lesz a lakásban.
Olívaolajjal meglocsolt madársalátával, és egy kis almaecettel megbolondítva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ingredients:
wintery root veggies (a few of each kind), eg. carrots, celeriac, purple onions, potatoes, purple cabbage, parsnips and parsley roots
salt and oil
ground paprika
a few cloves of garlic
Let's chop everything into small pieces. Firstly, cook potatoes in a little boiling, salty water. Once it starts to soften, add the rest of the veggies and put lid on. When the veggies start softening, too, add the ground paprika, be generous with it! - and add the garlic, too. Put lid on a let it cook until very soft and get the lovely, summery outside campsite smell in the flat what you have when brewing veggies in a cauldron outside in a summer evening.
Serve it with corn salad sprinkled with olive oil, and add a splash of apple cider vinegar to the stew.
Enjoy!
Comments