(For English, see below)
A száraz, meleg időjárás miatt (legalábbis napközben) még mindig nagyon sokat kell locsolnunk. A frissen vetett zöldek nehezen csíráznak a száraz környezetben, de már látjuk a frissen kihajtott csírákat a földből az öntozéseknek hála. A héten nagyon sok projekttel készültünk elő a jövő hétre, hiszen úgy volt, hogy egy Waldorf Iskola 10. osztálya nálunk töltötte volna egyhetes mezőgazdasági gyakorlatát a jövő héten. Viszont sajnos a vírus miatt a gyakorlat elmarad. Nagyon reméljük, hogy tavasszal tudjuk ezt pótolni, rengeteg ötlettel álltunk elő! Abban nagy az egyetértés környezetkutatók között, hogy minél korábban és minél többet töltenek a gyerekek és fiatalok a természetben, illetve dolgoznak a szabadban, annál tudatosabbak lesznek felnőttkorukban a természet és a környezet védelmére, szükségleteire. Szeretnénk mi is egyre többet dolgozni fiatal csoportokkal, hogy megtaláljuk együtt a kapcsolatot a természettel, és megtanítsuk a helyi, szezonális és fenntartható élelmiszer-hálózatok fontosságát.
With the continuing dry and hot weather (at least during the middle of the day), we still need to do a lot of watering of crops. Newly sown greens are struggling a bit to germinate under the dry conditions, but we are starting to see some bright new spears of germinating greens emerging through the soil. This week we spent a lot of time preparing for projects we expected to work on this coming week. We were to host a Class 10 from a Waldorf School for their week of farming experience, but sadly, due to the virus, the visit has had to be cancelled. We hope that we can still work with the class in the spring. The common consensus amongst environmental educationalists is that the earlier, and the more time children and young people spend in nature and doing tasks close to nature the more likely they are to be concerned about protecting the natural environment as adults. We would like to work more with groups of young people to encourage them to connect closely with nature, and understand the importance of local, sustainable food systems.
Comments