top of page

Gyógyító hagymaleves / Healing Onion Soup

Matthew & Kata

Frissítve: 2019. dec. 9.


(For English, see below)

Hozzávalók:

1 kg vöröshagyma

0.5 l fehérbor

5 gerezd fokhagyma

só, bors, babérlevél

olaj

Vágjuk fel a vöröshagymát és olajon pirítsuk meg egy vasedényben, amig karamellizálódik. Ez sokáig tart, olyan 40-50 perc. Ezután adjuk hozzá a bort, sót, borsot, babérlevelet és fokhagymát. Fedjük le és hagyjuk lassú tűzőn felforrni és összefőni.

Reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat!

A kész hagymaleves sajttal megszórva

Hagymaleveles vasedényben

Ingredients:

1 kg Red Onion

0.5 l White Wine

5 Cloves of Garlic

Salt and Pepper, Bay leaves

Oil

Dice up onions and fry in an iron pot with oil until caramellised. This takes long, about 40-50 minutes. Add wine, salt and pepper, bay leaves and garlic. Put lid on and bring to boil and shimmer on low heat.

Serve with grated cheese.

Enjoy!


 
 
 
bottom of page