(For English, see below)
Hozzávalók:
150-200 g okra
1 fej vöröshagyma
1 db Hokkaido tök
2-3 sárga cékla
garam masala, curry, só és bors
2 Pak Choi
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
3-5 gerezd fokhagyma
Vágjuk fel a vöröshagymát, a tököt és céklát vágjuk kicsi kockákra. Pirítsuk meg a hagymát és adjuk hozzá a zöldségeket, fedjük le.
Ezalatt az okrát vágjuk fel karikákra (a két végét vágjuk le). Amint megpuhulnak a zöldségek, adjuk hozzá az okrát is, illetve fűszerezzük, sózzuk. Fedjük le megint. 5-10 percenként nézzünk rá, ha kezd kicsit megpirulni az alján, akkor adjunk hozzá kis vizet, majd fedjük le. Addig ismételgessük, míg az okra is felvette a fűszerek ízét, kicsit megpuhult.
A hagymákat szeleteljük, pirítsuk meg olajon. Ezalatt szeleteljük fel a pak choy-t is, majd adjuk a hagymákhoz. Kevergessük folyamatosan, amint vibráló zöld lesz a pakchoi, adjuk hozzá a fokhagymát is, keverjük jól bele és kész is!
Rizzsel, kölessel vagy más gabonával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ingredients:
150-200 g Ocra
1 head of Red Onion
1 pc Hokkaido Pumpkin
2-3 pcs Yellow Beetroot
Garam masala, curry, Salt and pepper
2 pcs Pak Choi
1 head of Violet Onion
1 head of Red Onion
3-5 cloves of Garlic
Chop up red onion, and chop beetroots and pumpkin into small cubes. Fry onions and add the veggies and put lid on. Stir occasionally.
In the meantime slice up ocra (cut off on both ends, too). Once the veggies are softish, add ocra and the spices, mix well. Put lid on. Once the bottom gets toasted, add a little bit of water, stir, put lid on. Keep doing this until ocra soften, too and is flavoursome from the spices.
Chop red and violet onions and fry in oil. Chop up pak chois and add to the onions. Stir constantly and once the pak choi are bright green, add the garlic in. Stir well.
Eat it with some tomatoes, rice or millet as you like.
Enjoy!