A pak choi a kínai konyha egyik alapzöldsége, roppanós, édeskés levelű káposztaféle. Köretként halakhoz, sült tésztákhoz vagy rizshez keverve a legjobb, de önmagában is fogyasztható.
Hozzávalók:
200 g gomba
200g pak choi
1 cs Újhagyma
3 gerezd fokhagyma
Szezámolaj
Szójaszósz
200 g kínai tészta
Pár csepp citromlé
Pirított szezámmag
Elkészítés:
1. Főzd ki a tésztát.
2. Egy wokban melegíts szezámolajat és pirítsd benne 1 percig a fokhagymát.
3. Add hozzá a szójaszószt, a felszeletelt gombát, a hosszúkásra vágott pak choit és újhagymát.
4. Sűrűn kevergetve pirítsd addig, amíg a pak choi szárai megpuhulnak, de még roppanósak.
5. Süsd össze a tésztával és pár csepp citromlével meglocsolva, pirított szezémmaggal meghintve tálald.