A kínai kellel kora tavasszal, de inkább ősszel lehet találkozni. Előnye, hogy nagyon alacsony a kalóriatartalma, mégis laktató. Ellentétben a többi káposztafélével nem puffaszt, , magas a fehérjetartalma és könnyen emészthető. Levelei sokáig megőrzik frissességüket, jól tárolható a hűtőben akár hetekig is.
Hozzávalók
● ½ kínai kel
● 1 cs újhagyma
● 1 cs hónapos retek
● 1 gerezd fokhagyma
● 2 kk szójaszósz
● 1 kk földimogyoró olaj
● 2 ek rizs ecet
● 1 db lime
● Szezámmag
● Chili ízlés szerint
● Só
Elkészítésre
1. Csavard ki a lime levét és egy tálkában keverd össze szójaszósszal,
rizsecettel, földimogyoró olajjal a zúzott fokhagymával. Szórj bele őrölt
chilit és sót ízlés szerint.
2. Az újhagymát, retket, kínai kelt vágd nagyon vékony csíkokra (julienne).
3. Keverd össze egy tálban a dresszinggel, és szezámmaggal megszórva tálald.