A spenótot és a fetát isten is egymásnak teremtette! Erről a quiche-ről is csak szuperlatíviuszokban lehet beszélni. Biztosan nem fogjátok megbánni, ha kipróbáljátok
Hozzávalók
Tésztához:
15 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg fehér búzaliszt
1 tojás
10 dkg vaj
Fél deci langyos víz
só
Töltelékhez:
40 dkg spenót
2 cs újhagyma
3 gerezd fokhagyma
150 g Feta
3 db tojás
1 dl tejszín
5 dkg sajt
Só, bors
Olaj
1. A hideg vajat kis kockákra vágjuk, hozzákeverjük a liszthez.
Hozzáadjuk a felvert tojást, a sót és a langyos vizet is és alaposan összegyúrjuk.
Fóliába csomagolva minimum 15 percig pihentetjük a hűtőben.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3. A spenótot megmossuk, alaposan lecsepegtetjük.
Az újhagymát felvágjuk apró darabokra.
4. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta az újhagymát, hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk
és 10 percig dinszteljük.
5. A tésztát a sütőforma méretére nyújtjuk, kibéleljük vele.
Villával megszurkáljuk és kb 10 perc alatt elősütjük.
6. Miközben sül a tészta felverünk 2 db tojást, hozzákeverjük a fetát
és a tejszínt. A félig megsült tésztán elegyengetjük a spenótot,
ráöntjük a tojásos masszát, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos
sütőben 40 perc alatt megsütjük.
7. Salimixxel tálaljuk.