A zeller egyike a leggyógyítóbb hatású zöldségeinknek. Frissít, melegít, segít a nátha legyőzésében, oldja a nyákot, szélhajtó hatású. Afrodiziákum, megelőzi a prosztata problémákat. A ghi (tisztított vaj) pedig egy ajurvedikus csodaszer, ami ráadásul mesés ízt kölcsönöz az ételeknek. Ha ezt a két szuper alapanyagot ötvözzük, abból csak jó sülhet ki!
Hozzávalók:
2 kis fej zeller
4 ek ghí
2 gerezd fokhagyma
1 tk bio ételízesítő
1 dl víz
só
1 tk földimogyoró olaj (vagy darált, pörkölt földimogyoró)
1. Egy kis lábosban felhevítjük a ghít. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a zellert és hozzákeverjük a ghíhez.
2. Hozzáadjuk az ételízesítőt, sót, zúzott fokhagymát és folyamatosan
kevergetve megpirítjuk.
3. Ha megpirult felöntjük 1 dl vízzel és lefedve pároljuk, amíg megpuhul a zeller.
4. Botmixerrel pürésítjük, de ne pürésítsük túl.
5. Keverjünk hozzá 1 tk földimogyoró olajat vagy szórjuk meg
darált, pörkölt földimogyoróval.