A korianderzöld (más néven friss koriander vagy kínai petrezselyem) a koriander növény (Coriandrum sativum) friss, zöld leveleit jelenti. Bár ugyanarról a növényről van szó, a leveleit és a magját más-más célra használják, és az ízük is teljesen eltérő.
Korianderzöld – Jellemzők
Illat és íz:
Nagyon karakteres, citrusos, enyhén „szappanos” ízű – amit sokan vagy imádnak, vagy nem kedvelnek
Az íz nyersen a legerőteljesebb
Megjelenés:
Hasonlít a petrezselyemhez, de levelei finomabb szélűek, kissé kerekdedebbek
️ Felhasználás a konyhában
Frissen érdemes használni, mert főzés közben elveszíti aromáját.
Nemzetközi ételekben:
Mexikói: taco, salsa, guacamole tetejére
Indiai: curry-k, dhal, csatnik, rizsek
Thaiföldi: levesek (pl. tom yum), zöld curry
Arab: tabbouleh, hummusz
Vietnam: pho leves tetején
???????? Magyar konyhában:
Kevésbé elterjedt, de izgalmas ízvilágot adhat salátákhoz, krémlevesekhez, zöldségételekhez
???? Tippek:
A szára is ehető, különösen vékonyra aprítva
Ne főzd sokáig – tálalás előtt add az ételhez
Ha nem szereted az ízét, helyettesítheted petrezselyemmel vagy citromfűvel
Egészségügyi előnyei
Antioxidánsokban gazdag
Emésztést segítő, gyulladáscsökkentő
Tartalmaz A-, C-, K-vitamint és vasat
FONTOS INFORMÁCIÓ A RENDELÉSRŐL
Kiszállítás: minden héten csütörtökön, átvevőpontokra ingyenesen! Az adott hét csütörtökjén a hétfőn este 10 óráig beérkezett rendeléseket tudjuk kiszállítani!
Rendelésfelvétel: minden héten szerda délután 5 órától hétfő este 10 óráig.
A szerdán felvett rendeléseket a következő hét csütörtökjén szállítjuk ki, nem másnap!
Nem tudunk rendelést felvenni kedden egész nap, szerdán pedig délután 5 óráig, mivel ekkor szedünk és csomagolunk, csak utána látjuk, hogy mi lesz raktáron a jövő héten.