A pak choi (vagy bok choy) egy ázsiai eredetű levélzöldség, amely a káposztafélék családjába tartozik (Brassica rapa subsp. chinensis). Magyarul gyakran nevezik:
Pak choi (átvett név)
Kínai bordáskel
Ázsiai kel
Néha tévesen kínai kelnek, de az valójában a napa káposzta
Megjelenés:
Fehér, húsos levélnyél, ami ropogós
Sötétzöld, kanál alakú levelek, amelyek gyorsan puhulnak
Létezik baby pak choi is – kisebb, zsengébb változat
Íz:
Enyhén borsos, mustáros, de lágy ízű
Kellemesen frissítő, nem keserű vagy káposztaszagú
Felhasználás a konyhában
Ázsiai és egészségtudatos ételekhez:
Elkészítés módja Hogyan használjuk?
Pirítva (wokban) Szójaszósszal, fokhagymával, gyömbérrel
Párolva Húsok, halak mellé
Levesben Pl. ramen vagy pho levesekben
Sütve Roston vagy sütőben, kevés olajjal
Salátában Nyersen is fogyasztható zsenge állapotban
Tipp: A levélnyelet és a levelet külön kezeld főzéskor – a szár hosszabb időt igényel, mint a levél.
Egészségügyi előnyei
C-vitaminban, K-vitaminban, A-vitaminban gazdag
Jó kalcium-, vas- és antioxidánsforrás
Alacsony kalóriatartalmú, rostban gazdag
Segítheti az immunrendszert, csontok és emésztés egészségét
Tárolás
Hűtőben, lazán zacskóban tárolva 4–5 napig friss marad
Használat előtt mosd meg alaposan – a levélnyelek tövében lehet föld
FONTOS INFORMÁCIÓ A RENDELÉSRŐL
Kiszállítás: minden héten csütörtökön, átvevőpontokra ingyenesen! Az adott hét csütörtökjén a hétfőn este 10 óráig beérkezett rendeléseket tudjuk kiszállítani!
Rendelésfelvétel: minden héten szerda délután 5 órától hétfő este 10 óráig.
A szerdán felvett rendeléseket a következő hét csütörtökjén szállítjuk ki, nem másnap!
Nem tudunk rendelést felvenni kedden egész nap, szerdán pedig délután 5 óráig, mivel ekkor szedünk és csomagolunk, csak utána látjuk, hogy mi lesz raktáron a jövő héten.