A sárga burgonya olyan krumplifajta, amelynek héja és húsa is sárgás színű, és jellemzően krémesebb, ízesebb állagú a fehér húsú vagy piros héjú burgonyához képest. Magyarországon és világszerte is népszerű, mert sokoldalúan felhasználható a konyhában.
???? Sárga burgonya – Jellemzők
Külső és belső:
Héj: világosbarna vagy sárgás, sima vagy enyhén érdes
Bél: halványsárga vagy aranysárga
Állag: közepesen kemény, krémes, általában nem esik szét főzéskor
Íz: diós, vajas, gazdagabb ízvilág, mint a fehér húsú burgonyáé
Mire jó a sárga burgonya?
Sokoldalúan felhasználható:
Felhasználás Miért jó rá a sárga burgonya
Főzés Nem esik szét, jól szeletelhető
Sütés Krémes belső, ropogós külső
Püré Krémes, ízes állagú lesz
Grillezés Szeletelve vagy fóliában is jó
Rakott ételek Pl. rakott krumplihoz tökéletes
Levesek, főzelékek Jól tartja az állagát
Népszerű sárga burgonyafajták (Magyarországon is):
Yukon Gold – Amerikai fajta, gazdag ízű
Agria – Kiváló sütéshez, magyar konyhában kedvelt
Laura – Sárga héjú és húsú, édeskés íz
Kondor – Magyar nemesítés, sokoldalú felhasználás
???? További előnyök
Egészséges rostforrás, különösen héjastul
Gazdag káliumban, C-vitaminban és antioxidánsokban
Szebben barnul sütés közben, mint a fehér húsú típusok
FONTOS INFORMÁCIÓ A RENDELÉSRŐL
Kiszállítás: minden héten csütörtökön, átvevőpontokra ingyenesen! Az adott hét csütörtökjén a hétfőn este 10 óráig beérkezett rendeléseket tudjuk kiszállítani!
Rendelésfelvétel: minden héten szerda délután 5 órától hétfő este 10 óráig.
A szerdán felvett rendeléseket a következő hét csütörtökjén szállítjuk ki, nem másnap!
Nem tudunk rendelést felvenni kedden egész nap, szerdán pedig délután 5 óráig, mivel ekkor szedünk és csomagolunk, csak utána látjuk, hogy mi lesz raktáron a jövő héten.